Vinner gjennom årene

Glava Tour of Norway er et sykkelritt som finner sted i Sør-Norge. For mange syklister er rittet en stor styrkeprøve, og blant sykkelentusiaster er det et favoritt-ritt. Edvald Boasson Hagen er en formsterk syklist som også er en glad vinner av rittet. Sykkelstjerner over hele landet hyller Glava Tour, og mener det er på høy tid at Norge også fikk sitt eget proffritt. Første etappen er alltid den vanskeligste. Her må en vinner prøve å gå i brudd for unngå å trekke feltet. Førsteetappen er alltid hardere enn mange tror, så her kan erfaring spille en viktig rolle.

Vinner av Glava Tour bør være forberedt

2. etappe av Glava Tour er en skummel etappe. Ved start er det alltid en syklist med en gul trøye som planlegger å bli vinner av det populære løpet. Hvis de store lagene velger å gå i brudd, kan det bli et tøft løp for de som vil henge med. Etappen går over Geitryggen, og stigningen krever alt en syklist har av kondisjon. I stigninger er det også vanskelig å bryte, og det tøffe partiet kan gjøre at spurtlagene mister hjelperytterne sine.

Vinner av sykkelrittet Glava Tour of Norway

3.etappen går inn mot Drammen på flate veier som er lett å kontrollere. En vinner vil antakelig prøve å rykke her, for rytterne vet at neste etappe blir tøff. Foran dem ligger nemlig Dronningetappen, og her er det mange som faller av. Spesielt hvis det er regn og dårlig vær. Ledertrøyene og favorittene kommer til å kjøre hardt over bakkene ved Lillehammer, og her blir det garantert splitt i feltet. Disse tøffe stigningene vil også gi en god pekepinn på hvem vinner-kandidatene vil være.

Internasjonale sykkelnavn trekkes til det populære rittet

Mange store internasjonale sykkelnavn deltar i Glava Tours of Norway. Blant dem er tidligere vinner av etapper i Tour de France, superveteranen Stuart O’Grady. Han kan fortelle at rittet har gode hoteller hele veien og er profesjonelt arrangert. Det eneste de utenlandske rytterne klager på er stort sett været. Australieren som har kjørt på samme lag som Kurt Asle Arvesen mener at norsk sykkelsport har eksplodert i rekordfart. Med ryttere som Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen som forbilder har utviklingen vært helt utrolig.

O’Grady mener også det var på høy tid at Norge fikk et ritt for sykkelproffer. Å bli vinner av Glava Tour er en stor seier, og han tror at rittet kan bli enda større og mer populært. Han sammenligner sykkelsporten i Norge med det som har skjedd i hjemlandet Australia: ”Før hadde vi ingenting, men nå har vi vårt eget profflag og et World Tour-ritt.” Han spår at det samme kommer til å skje i Norge, og det vil være utrolig bra for sykkelsporten.

Glava Tour of Norway har en variert løype

Glava Tour of Norway er Norges første sykkelritt for proffsyklister. Det trekker ikke bare norske sykkelstjerner, men også de utenlandske. Den som vinner Glava Tour må vite hvordan man skal takle det norske været, ifølge den italienske sykkelstjernen Alessandro Petacchi. Han er forundret over hvor skiftende det er med regn og sol om hverandre. Men syklistene skryter av publikum og det imponerende oppmøtet. Dessuten er alle enige i at 17. mai er en spesiell dag å kjøre ritt, med alle flagg, bunader heiarop og klapp.